jump to navigation

Bila budak kecik jumpa.. July 23, 2008

Posted by ibnukhair in Celoteh.
trackback

Ahah… Kali ni Safiyyah nak perkenalkan sepupu pertama Safiyyah. Cucu nyai dan yai yang kedua merangkap cucu lelaki yang pertama. Introducing you, Khair Isyraf Bin Khair Razman. Isyraf lahir 17 Jan yang lalu.. Kalau lambat sikit, leh celebrate b’day ngan abi 🙂 Kali ni nak buh pics lebih siket.. Orang komplen, Safiyyah cakap banyak sangat, gambor tade.. Kering.. Huhu.. [Ke orang sekarang malas nak membaca dah ek.. upss 😀 ]

Gambor Satu

Cuba kengkawan rekakan dialog antara Safiyyah ngan Isyraf ni… Kalau boleh dalam konteks “dakwah bebudak kecik” ar.. nak tengok sikit kreatif ke dok kengkawan ni.. Thehehe…

Gambor Dua

 Haaa.. ape agaknya nak tulis ek.. Pics tell thousands word aye!

Gambor Tiga

Sebarang penyertaan hendaklah disertakan di ruangan komen dengan Nama pengirim dan mengikut format dibawah

Gambor Satu:
Gambor Dua:
Gambor Tiga:

Keputusan Juri adalah muktamad. Hadiah tidak disediakan 😀 Saje nak tengok respon pembaca… Aktif ke pasif eh… Meh meh…

Safiyyah Khairah

 

dada

Advertisements

Comments»

1. ismirieya - July 28, 2008

salam..aiyak..anak2 buah ku yang comeyl..

sat eh..mak su dok sedia dialog paling kreatif dan puitis buat 2 orang si comel ini…

tunggu~tapi abi safiyyah kene arr bagi hadiah kat maksu kann…

hehe~

2. Mr Aiman - August 25, 2008

heheh… ayah isyraf leh bg haadiah nye.. tapi mana nye dialog tu…

3. iela - August 27, 2008

SLM,
2.2 baby yg comel…..
ni kwn nurul blaja kt ADTEC…
slalu jgk jmpa cik.tengku…
k,be a good family….
Tata 🙂 🙂

4. ismirieya - September 6, 2008

wokeh..here i am abi safiyyah + ayah isyraf..

Gambor Satu :
Isyraf : Ngapain pandang abang begitu? Terasa kecik lak diri nih..
Safiyyah : isk..mana ada..Safiyyah senyum jer..kan senyum tu sedekah..betul tak?

Gambor Dua :
Safiyyah : Abg Isyraf, meh kita pi kat Abi Safiyyah! Abi nak dok ceghita kisah Nabi Yusuf & Zulaika tuh..
Isyraf : Hait! Mari Safiyyah! Dah lame abg Isyraf tunggu kisah menarik nih.. Ayah jenuh dah ceghita pasai bab Sulaiman & Balqis kat abang.

Gambor Tiga :
Safiyyah : Paklong! Safiyyah nak jawab dulu! Lepas bulan Ramadhan, mestilah bulan Syawal..kan2??
Isyraf : Ala Safiyyah tak bagi can la kat abang nak jawab.. Tahu la awak lahir bulan Ramadhan..

aha..2 person owe me 2 different present haa…

5. Mr Aiman - September 11, 2008

Are you sure this is the best dialouge ?? heheh… we’ll judge you later… 🙂

6. ismirieya - September 11, 2008

sure bro!

nobody take the challenge..hehe..

then i’m the winner!~


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: