jump to navigation

Jalinan v3.0 August 2, 2009

Posted by ibnukhair in Aktivisma, MyFikrah.
Tags: , , ,
trackback

Muga Allah ribatkan ukhuwah antara acik-acik dan ammu-ammu dan dengan jalinan mereka ini, perjuangan dakwah yang mulia ini terus dipacu ke puncaknya.

Malamnya, dengar citer para Jalinanian pergi ke Malam Aspirasi Seni 2009, satu wasilah mengajak manusia kembali mengingati usul kejadian dan berkongsi kisah derita rerakan di Palestina tercinta. Aiyaya.. sampai hati abi tinggalkan kita kan mi, tak ajak pon.. huhu. Sibuk abi baliknya dok mencari lagu al-Aqsa dendangan Muadz tu. Best jugak senikatanya, seketika meniupkan roh kepahlawanan. Sesapa ada tu… meh laa kongsikan kat sini eh… Lebih kurang bunyinya…

Al-Aqsa … Al-Aqsa … air matamu berderai
Al-Aqsa … Al-Aqsa … kemuliaanmu terburai

Duhai Al-Aqsa ku rindu padamu
Duhai Al-Aqsa ku sayang padamu
Engkaulah kiblatku yang pertama
Lambang keagungan Islam yang mulia

Kali pertama engkau dibebaskan
Oleh Salahuddin di zaman yang silam
Namun hari ini kau terkurung lagi
Siapa pula kan memerdekakan

InsyaAllah, Safiyyah pun nak gi Jalinan laa suatu hari nanti. Mungkin versi 30.0 kot… insyaAllah. Tapi time tu surely abi tak jadi camp com dah…. ke dah jadi penceramah pulak bi…. Mudah-mudahan thabat terus.

Oh ye Ummi, tahniah!! Muga rezeki terus murah ;D Dan jangan lupa bantu abi ye :*

Akhir kata, pesanan si comel..

وَنَفْسُكَ إِنْ لَمْ تُشْغِلْهَا بِالْحَقِّ شَغَلَكَ بِالْبَاطِلِ

Dan  dirimu (hatimu), jika tidak disibukkan dengan kebenaran maka akan disibukkan dengan kebatilan.

Salam Jalinan,
Safiyyah Khairah,
37 BBU.

Al-Aqsa … Al-Aqsa … air matamu berderai

Al-Aqsa … Al-Aqsa … kemuliaanmu terburai

Duhai Al-Aqsa ku rindu padamu

Duhai Al-Aqsa ku sayang padamu

Engkaulah kiblatku yang pertama

Lambang keagungan Islam yang mulia

Kali pertama engkau dibebaskan

Oleh Salahuddin di zaman yang silam

Namun hari ini kau terkurung lagi

Siapa pula kan memerdekakan

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: