jump to navigation

Selamat Hari Ulangtahun Ummi! August 31, 2009

Posted by ibnukhair in Aktivisma, Kampungku.
Tags: , ,
trackback

Ummi.. Ummiiii…
Dikaulah ratu hatikuu….

Tiap kali dengar gemersik laungan merdeka.. tika itu menggamit perasaan rindu buat ummi saya yang comel ini. Dah setahun lagi meninggalkan hari muda. Doa Safiyyah di bulan yang terbuka hijab dan makbul segala do’a ini, muga Allah kurniakan barakah dalam kehidupan mendepan ummi, pertambahkan lagi taufik dan hidayah-Nya untuk terus memperbaiki diri di atas jalan da’wah ini, menjadi isteri yang lebih taat buat abi dan ibu mithali buat kami, dikurniakan kekuatan dan ketabahan untuk terus beramal dan semoga dipertunjukkan dengan segala macam jenis kebaikan dan dorongan kearah mengerjakannya. A’la kulli hal, muga Allah permudahkan. Thanks to acik Azie yang buatkan kek untuk Ummi..

Tahun ni, merdeka bersama yai dan nyai di Kampung One (Felda Tunggal, 1 in Malaysia). Huhu, lama tak balik, banyak dah berubah kampung abi ni. Pagi merdeka memecut balik ke Melaka untuk Seminar Fiqh. Sudahnya, melalak la Safiyyah kekurangan tido. Sorry la acik acik yang terganggu dengan sore gemersik kita eh. Sorry juga to abi, and ummi.. biasalah tu sindrom dak cute tak cukup tido.. thehehe…

Oh ye, nak promosikan banner program ISMA seperti kat bawah ni. Silalah kepada ammu dan acik dan sesiapa yang berminat mengejar pahala di bulan penuh barakah ni untuk menyumbang tenaga. Moga orang-orang kampung yang mendapat bantuan ni senantiasa mendoakan rahmat untuk para sukarelawan.

ISMA Bersama Masyarakat
Kat Alor Gajah akan ada khidmat bakti membersihkan tanah perkuburan. Kat Melaka Tengah dan Jasin, insyaAllah gotong royong mengecat dan mengemas rumah terpilih. Bekal makanan kepada yang kurang bernasib baik juga akan diagih-agihkan. Secara kasarnya, dari jam 9 pagi ke tengahari di lokaliti seperti berikut

05 Sep: Alor Gajah
06 Sep: Jasin
13 Sep: Melaka Tengah

So, sesapa berminat leh kontek abi kita or ammu-ammu power rangers kat bawah ni

Ammu Aizat – 013-219 7270
Ammu Aizam – 013-6285880
Acik Amalia – 013-2668701

Jom. Berbakti kepada masyarakat!

“Ummah Didahulukan, Ukhuwah Diutamakan” **

“Eppy Besday Ummi”
SKKR

** pinjam tagline YM! ammu Azril

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: